DNEVI ODPRTIH VRAT LESPORT ZA SENIORJE

20. in 21. maj 2021, Koper

LESPORT – Center športa Koper, največji športni center na Obali, spodbujamo zdrav način življenja za vse generacije. Ekipa kineziologov, osebnih trenerjev in inštruktorjev bomo za seniorje (60let+) organizirali dneve odprtih vrat LESPORT, kjer bodo udeleženci brezplačno preizkusili številne športne vadbe in se naučili marsikaj novega o prehrani v tretjem življenjskem obdobju.

  1. Za koga in zakaj želimo organizirati dneve odprtih vrat?

Namen dogodka je predstaviti različne športne programe, ki potekajo v Lesport – Center športa Koper, z željo, da bodo seniorji, ob strokovni pomoči, našli ustrezno vadbo zase. Namreč, tako vadba kot prehrana morata biti prilagojeni starostni skupini in posamezniku. Seniorji bodo preizkusili funkcionalno Zdravo vadbo Lesport, vadbo za zdravo hrbtenico Le Spinalis, vadbo v fitnesu z osebnim trenerjem, Pilates ali pa telovadili in zaplavali v Olimpijskem bazenu Koper pod očesom plavalnega trenerja. Športne vsebine bodo dopolnjevala predavanja o prehrani v tretjem življenjskem obdobju. Telesna dejavnost in zdrava prehrana sta zaveznici zdravega staranja ter igrata pomembno vlogo v našem življenju. Vadba ima številne pozitivne posledice. Najpomembnejša je ta, da podaljšuje leta življenja in dodaja življenje letom. Pa tudi zavira proces staranja, zmanjšuje obsežnost kroničnih obolenj, ohranja zdravje, samostojnost, mobilnost, gibljivost in daje mladostno svežino. Skupaj z zdravo prehrano pripomore k boljšemu počutju, ohranjanju primerne telesne mase, zdravstveni preventivi in dodaja življenju vitalnost.

  2. Kdaj in kje bodo potekali dnevi odprtih vrat?

Dnevi odprtih vrat Lesport za seniorje bodo potekali 20. in 21. maja 2021, v dopoldanskem času v Lesport – Center športa Koper, Piranska cesta 6, Koper.

PROGRAM:

ČETRTEK 20.5.  –  1. DAN

PETEK 21.5.  –  2. DAN

6.30 – 7:30 PILATES
7.45 – 8.30 ZDRAVA VADBA LESPORT 7.30 – 8.30 VADBA V FITNESU S TRENERJEM
8.45 – 9.30 LE SPINALIS (zdrava hrbtenica) 8.45 – 9.30 ZDRAVA VADBA LESPORT
10.00 – 10.45 LE SWIM ALI

VADBA V FITNESU S TRENERJEM

10.00 – 10.45 AQUA FITNES ALI

VADBA V FITNESU S TRENERJEM

11.15 – 12.15 Predavanje:

Prehrana in zdrava telesna masa

11.15 – 12.15 Predavanje:

Zdravo prehranjevanje in zdrav krožnik

12.30 Pogostitev in spoznavanje ob kavici 12.30 Pogostitev in spoznavanje ob kavici

*Pridržujemo si pravico do spremembe urnika.

Na dnevih odprtih vrat bo ekipa Lesport – Center športa Koper poskrbela za varnost vadečih z usmerjanjem in pravočasnim seznanjanjem glede upoštevanja vseh epidemioloških ukrepov.

Število skupin in mest je omejeno. Lepo vabljeni.

Prijave na info@lesport.si ali 041 655 300.

Naj bo vadba v zrelih letih prijetno doživetje.