LE SENIOR

Naj bo vadba v zrelih letih prijetno doživetje … 

Zmerna telesna dejavnost je pomembna v vseh življenjskih obdobjih. Največji učinek in pomen pa ima predvsem v tretjem življenjskem obdobju, saj zavira proces staranja, zmanjšuje obsežnost kroničnih obolenj, ohranja zdravje, samostojnost, mobilnost, zdrave kosti in mladostno svežino. Vse skupaj pripomore k boljšemu počutju, ohranjanju primerne telesne teže, preventivi pred boleznimi in vitalnosti življenja.  Poleg tega z vadbo v družbi prenovimo tudi socialno dimenzijo

Če imate zgodovino telesnih poškodb, kronično bolezen, posebno medicinsko stanje (npr. po operaciji) ali jemljete zdravila se o telesni aktivnosti posvetujte s svojim osebnim zdravnikom, pri nas pa vam bo nato svetoval kineziolog oz. po potrebi fizioterapevt. 
 

EKIPA kineziologov, osebnih trenerjev in inštruktorjev bo poskrbela, da bo vadba v skupini prilagojena vašim sposobnostim in pripravljenosti vsakega vadečega. 

Pomoč strokovnega kadra je nenadomestljiva, predvsem na začetku vadbenega procesa, saj sta demonstracija in nadzor izvedbe posameznih vaj zelo pomembna za vaš napredek in učinkovitost vadbe.

Spoznajte nove ljudi in združite prijetno s koristnim. Po opravljeni vadbi lepo vabljeni na čaj ali kavico v relax kotiček v 3. nadstropju.

Pri nas boste zagotovo našli priljubljeno aktivnost zase … vadbe, fitnes in bazen. 

Verujem v starost, prijatelj moj. Delati in postarati se, to je tisto, kar od nas pričakuje življenje. In to, da si nekega dne star in še vedno ne razumeš vsega, ampak da šele spet začenjaš, da spet začenjaš ljubiti, upati, hrepeneti, da poskušaš vse povezovati z oddaljenim in neizrekljivim, vse tja do zvezd.
Rainer Maria Rilke

Katere vrste vodenih vadb svetujemo seniorjem?

Funkcionalne vadbe

Le Fitball, Le Body

Kardio vadbe

Le Cycling, Le Swim

Body & Mind vadbe

Yoga, Pliates, Barre Pilates, Le Flexibility

Preventivne vadbe

Zdrava vadba Lesport, Le Spinalis

ZDRAVA VADBA LESPORT

inštruktorji:
Katja Vršič

Si začetnik? Bi se rad ukvarjal s športno aktivnostjo, pa ne veš kako se lotiti?

Pravijo, da je vsak začetek težak, vendar ni nujno temu tako. Zdrava vadba Lesport pomaga ohranjati in razvijati gibalne vzorce, ki jih potrebujemo za opravljanje pomembnih vsakodnevnih življenjskih zahtev. Temelji na razvijanju aerobnih sposobnosti, moči in gibljivosti, pravilnem izvajanju in prilagoditvi zahtevnosti vaj, razvoju zmogljivosti mišic medeničnega dna in razvoju občutka za pravilno držo.

Za seniorje in začetnike. Naj bo začetek prijeten!

Play Video
IMG_9778-2

LE SPINALIS

inštruktorji:
Laura Zendzianowsky

Preventivna vadba z namenom ohranjanja zdrave hrbtenice. Poudarek bo na krepitvi mišic trupa in obhrbteničnih mišic ter učenju pravilnih vzorcev gibanja in drže. Primerna je za vse starostne skupine.

»Hrbtenica je drevo življenja, spoštuj jo.« (Martha Graham)

žoge

LE FITBALL

inštruktorji:
Gabrijela Novak

Funkcionalna vadba srednje intenzivnosti z velikimi žogami in ostalimi pripomočki kot so uteži, drsniki, pilates žoge itd.. Z veliko žogo lahko vaje zelo otežimo ali pa olajšamo, saj nam žoga omogoča lažjo tehnično izvedbo in tako lažje dosežemo amplitudo gibanja. Z vajami z ali na žogi povečujemo mišično moč, izboljšujemo medmišično koordinacijo, ravnotežje ter telesno držo. Vadbo boste zaključili s tibetanskimi vajami, ki sproščajo napete mišice, vzpodbujajo hormonsko delovanje in dvigujejo energijo. Naj postane LE FITBALL del vašega tedenskega urnika!

Za vse, ki si želite drugačne in zabavne vadbe! Inštruktorica vas bo presenetila.

Sixty-and-Me_How-Swimming-Can-Be-a-Great-Activity-for-Women-Over-60-1000x563

LE SWIM

INštruktorji:
Leni Fafangel

Rekreativno plavanje, kjer je poudarek na učenju pravilne tehnike. Za vse ki, si želite naučiti pravilno plavati in pridobiti plavalno kondicijo ter se obenem imeti fajn.

Primerno tudi za seniorje.


87504764_205116274202117_2049946040219467776_n

LE CYCLING

INŠTRUKTORJI:
Andraž Obid

Kardio vadba za vzdržljivost, tehniko in moč na stacionarnem kolesu. Intenzivnost je prilagojena vsakemu posamezniku. Ob glasbeni spremljavi in svetlobnimi efekti se treningi izvajajo v petih različnih območjih, tako aerobno kot anaerobno. 

Pridi in zavrti skupaj z nami!

odprta vrata (35 of 60)

PILATES

inštruktorji:
Ksenija Čajnikova

Pilates je namenjen predvsem krepitvi mišic trupa, globokim stabilizatorjem, mobilizatorjem hrbtenice in izboljšanju gibljivosti telesa.  Pomaga pri ozaveščanju gibanja in pravilnemu izvajanju gibov pri vsakodnevnih aktivnostih. Če ste podvrženi sedečemu načinu življenja ali nepravilnim gibalnim vzorcem med delovnim časom, preventivno ukrepajte in zaščitite svojo hrbtenico. 

Primerna vadba za vsakogar.

IMG_3091

BARRE PILATES

inštruktorji:
Katja Vršič

Body & mind vadba, ki vključuje elemente pilatesa, baleta, joge in funkcionalnega treninga. Vadimo ob baletnem drogu ali brez njega. Za pripomočke uporabljamo pilates žoge, elastike, lahke uteži, itd.. Z vadbo oblikujemo dolge mišice, povečujemo gibljivost, krepimo globoke mišice in stabilizatorje ter predvsem pozitivno vplivamo na psihofizično počutje. Izginejo tudi bolečine v vratu in hrbtenici, ki nastanejo zaradi večurnega sedenja. 

Rezultat redne vadbe je oblikovanje celega telesa ter izboljšanje telesne drže. 

YOGA

inštruktorji:
Barbara Stan

Joga je celostna oblika vadbe in ima ugodne učinke na telo kot tudi na naš um. Pravilna izvedba položajev, usklajenost z dihanjem, poglobljeno zavedanje in povezava s samim seboj je tisto, zaradi česar vadba joge prinaša izredne rezultate. Vaše fizično telo bo pridobilo na moči, gibčnosti in vitalnosti, um pa se bo umiril in odprl za nova spoznanja.

Yoga je primerna za vsakogar, ne glede na starost, spol, predznanje in gibljivost.

odprta vrata (32 of 60)
20210811-LUC_2918_resized_20221115_015828761

LE FLEXIBILITY

inštruktorji:
Katja Vršič, Laura Zendzianowsky

Za vse, ki želite izboljšati mobilnost sklepov, raziskati različne gibalne vzorce in razvijati mišično gibljivost. 

Vključuje dinamične in statične raztezne vaje ter vaje za razvoj moči celotnega telesa. Del ure posvetimo tudi sproščanju. Mobilnost in gibljivost sta motorični sposobnosti, ki z leti slabita, zato je priporočljivo redno izvajanje. Primerno tudi za seniore. 

Naj bo vaše telo krepko in gibljivo ob enem!

PROGRAM REGENERACIJA

inštruktorji:
Nika Šturm

Preventivna vadba, ki se jo lahko udeležijo vsi, ki jim zaradi napornega tempa življenja primanjkuje energije in bi si jo radi čim prej povrnili, obenem pa naredili nekaj dobrega zase. Sestavljena iz lažje aerobna aktivnosti, vaj za sprostitev obremenjenih delov telesa in masaže z masažnimi valji. Vadbo zaključimo z odličnim regeneracijskim napitkom.

Primerno tudi za seniorje. 

Sprostitev je pomemben del vadbe!

a6ec3e3c2d9e831ed2b3e217f1406b91

SIMPLE. WE GO THE EXTRA MILE FOR YOU.

Prvi obisk fitnesa + 2x skupinska vadba BREZPLAČNO!